pondok kecil saya

ini pondok kecil aku..aku suka hang out kat sini..cakap apa yg aku suka dgn sesiapa yg aku suka..har har har...so kalo ada yg nak terwek bila baca cerita2 aku ni tolong wek jauh2 yer...suka hati aku la aku nak citer apa kan...pondok aku...kalo x suka syoh..syoh..pi maen jauh jauh nu..tp mekasih byk2 ler pada yg sudi hinggap kat pondok aku ni..jenguk2 ler sekali pondok aku yg mee segera kat SINUN yer...klik sini or sinun..

KELIK KELIK KELIK

Sunday, May 31, 2009

4TH ANNIVERSARY..

30 April 2009 lepas anniversary aku dan cyg yg ke 4..actually 30 April akad nikah n 1 Mei tu kendurinya.. cam biasa cyg organized a small family surprise party..namanya pun surprised..aku mmg x expect langsung ler..selalunya tahun2 yg sudah we all wat doa selamat or makan besar tp tahun ni keadaan x mengizinkan he he... lepas dinner mlm tu aku settle la pinggan mangkuk kat dapur..beria plak aku menonyoh botol air kakak yg aku sengaja tinggal utk kegunaan dia kalo balik umah wan. sbb nampak kotor sgt straw dgn lekuk2 leher botol tu..aku mmg sensitip sket kalo botol susu or air anak2 aku kotor ni..bersungguh2 betul aku mencuci botol tu..selagi x puas hati le katakan..sesambil tu hubby aku dah 2/3 kali panggil aku..aku ckp nak sudahkan cuci botol dulu..aku pelik gak apsal ler cyg ni asyik kuar masuk dapur. tp aku teruskan jer usaha murni aku ganyah botol. tgh dok ralit tu tetiba aku terkejut sbb ada org pegang pinggang aku. hubby aku rupanya..heh heh..terkojut den.."lambat lg ke siap?", dia tya.."dah nak siap dah ni, ngapa..cyg nak air ke?jap lg ler ieda wat..". dgn selambanya aku jawab. "dah la tu yang..esok je sambung..jom borak kat luar.." ada ke aku tgh basuh pinggan dia suh sambung esok lak. bukan cara aku ler wat kije sekerat jln. tp since dia dok tercongok lg tunggu aku so aku sudahkan basuh botol tu jer. with his arm around my shoulder kami pun g ler ke beranda umah.. TADDAA...SURPRISE...!!!!

patut ler beria-ia hubby aku ni suh aku cepat2 siapkan basuh pinggan..ada udang di sebalik mee rupanya.. kek simple jer..x kisah ler..bukan kek yg jd ukuran..tp sempat jugak ler aku komplen spelling budak kedai kek tu x betul..dah ler wording x lawo langsung..hubby aku kirim kat adik dia kot suh beli..
sessi potong kek..sebenarnya aku teramat ler sedih sbb satu2nya gambar aku n cyg potong kek anniversary bergegar sakan..tp aku upload le jugak sbb xde yg lain dah..
tidak sesekali akan ku lupakan puteri dan putera pengikat kasih kami..cyg x de dlm gambar sebab dia tukang amik gambo...
... mama..cepat ler slice e cake for me..kakak dah x sabar nak mamam ni..hmmm...cam sedap je cream dia... tgk..aku x sedar kakak slowly cuit kek tu..he he..terlalai join org borak..
m:...haaa...kakak curi makan yee...
k:lambat sgt ler tunggu mama..kakak x sabar nak makan kek ni... he heh..puteriku tertangkap masa tgh cuba nak slice kek tu sendiri..nasib cepat sedar..kalo x hancur kek tu di kerjakan..ha ha..
walaupun sambutan x seberapa tp cukup la utk di jadikan kenangan kami...
" Hingga Hujung Nyawa"

1 oRg Yg PuJi/kUtUk:

amieda said...

try

Blog Widget by LinkWithin