pondok kecil saya

ini pondok kecil aku..aku suka hang out kat sini..cakap apa yg aku suka dgn sesiapa yg aku suka..har har har...so kalo ada yg nak terwek bila baca cerita2 aku ni tolong wek jauh2 yer...suka hati aku la aku nak citer apa kan...pondok aku...kalo x suka syoh..syoh..pi maen jauh jauh nu..tp mekasih byk2 ler pada yg sudi hinggap kat pondok aku ni..jenguk2 ler sekali pondok aku yg mee segera kat SINUN yer...klik sini or sinun..

KELIK KELIK KELIK

Monday, July 6, 2009

SATURDAY DAY..ANOTHER DAY

what ever lerr...janji bertajuk..ekcli x tau dah nak letak tajuk apa..blank suda kefala ini..
mm..sebelum hubby balik lg aku dah discuss dgn dia awal2..aku nak 4 of us spend time 4gether aje..mean kalo boleh aku x nak balik Pekan kecuali ada kecemasan ler..kalo setakat ngada2 nak balik tu x yah ler..wat gaduh je nnt..
bukan aku x suka balik..tp tau ler kalo dah acap sgt balik tu x seronok dah ler..org sana pun dah sebati bau busuk kami kalo selalu balik.
kan org selalu cakap, dekat bau busuk..jauh bau wangi..aku pun naik boring gak kalo selalu balik..sbb bila kat umah kita sendiri kita boleh wat apa je yg kita suka..bila kat umah FIL memasing dah tentu terbatas perlakuan, perbuatan apa seme laa..contoh kalo aku kat umah FIL aku yg terbatas..kalo umah mak aku lak hubby aku yg terbatas..
tp bukan soal batas yg aku persoalkan..soalnya skang hubby aku kan keje shift..so dia bukan ada hari2 depan mata aku n anak2.4ari sekali baru balik.tu pun sehari jer.sehari tu ler aku n anak2 nak pulun manja2 dgn hubby.kalo sehari tu pun nak balik pekan so bila lak masa kami 4org nak abiskan masa bersama.bersama lebih jelasnya kami anak-beranak aje.
thats why aku slow talk dgn hubby malas balik pekan utk hal yg remeh temeh.utk spend time aku with hubby n anak2 gak aku sanggup x attend kenduri sedara mara belah aku utk fullfill masa yg terlalu berharga tu.
kenapa aku cakap berharga?...
sbb anak2 aku kecik2 lg..masa ni derang dlm fasa perlukan perhatian ibubapa.bukan nenek, atuk, or pak or mak sedara.aku paling x tahan bila anak2 aku tunjuk gambar papa depa kat dinding time my hubby keje.itu gambar..kalo hubby call lak aku jenuh berebut dgn kakak tepon cikai aku tu.aku dah loud speaker pun kakak still nak rebut gak nak dengar suara PaPa tersayang.yg si AdEq plak cam tau sgt..dengar je suara PaPa dia tru loudspeaker tu hah panjang je leher dia cari..siap menyengih lagi.
itu belum lg bab dengar bunyi motor.kadang2 hubby pegi keje dgn moto jer.kakak kalo dengar bunyi moto yg sama dgn moto PaPanya berlarian dia pegi tunggu kat pintu grill.jenguk kat luar tgk rupanya bukan PaPa.pastu dia cakap kat aku "mm..ta dak.." sayu hati aku tgk situasi tu..
mmm..apa da yg aku ngarut ni..x best kan post n3 xde gambo..so n3 ni ada gambo xtvt kami ari sabtu..berjln2 dok lam kete jer..plan nak g beach tp hujan lak so hala tuju di ubah ke sekitar bandar g bayar bil apa yg patut jer..

5 oRg Yg PuJi/kUtUk:

:: NiNa :: said...

lorghh..aniq ke yang pakai cap tue..dah beso yer dia..kejap jek rasanya...

Belly-Button said...

comel la aniq..
tkpela akak mmg pon kalu ddk umah sdiri lg best.. sbb kat umah in law ni tingkahlaku kne jg, byk kne takecare. hee.

@mied@ said...

:: NiNa ::
usah kan ko..aku pun x pasan aniq dah 6bulan..pejam celik kejap jer..

Belly-Button
aniq comel cam saper??he he he..
itu la..susah gak kalo kampung dekat2..mudah bosan..pastu bersedialah utk tiada masa utk keluarga yg kita bina hu hu hu...

elly said...

wah..comel dua budak itew..si adeq tersengih jer..x aci gini, asyik jalan2 jer...

rayyan dah 2thn oke..leh ler dpt adik baru ni?aci ker???hahahaha

@mied@ said...

kak elly...
boleh boleh boleh...
2 tahun dah pandai bw diri tu..ekekkek....
u r most welcome new baby...heh heh..

Blog Widget by LinkWithin